Ekstra deviško oljčno olje - Ekstra deviško oljčno olje
SPECIFIKACIJA OLJČNEGA OLJA
Nivo kislosti: < 1,0
Vrednost peroksida: < 15 meq o /Kg
Sestava maščobnih kislin
Mirstinska kislina (C14:0): < 0,05
Palmitinska kislina (C16:0): 7,5 - 20
Palmitoleinska kislina (C16:1): 0,3 - 3,5
Margarična kislina (C17:0): < 0,3
Margaroleinska kislina (C17:1): < 0,3
Stearinska kislina (C18:0): 0,5 - 5,0
Oleinska kislina (C18:1): 55 - 83
Linoleinska kislina (C18:2): 3,5 - 21
Linolenska kislina (C18:3): < 1,0
Arahidna kislina (C20:0): < 0,6
Gadolinska kislina (C20:1): < 0,4
Behenska kislina (C22:0): < 0,4
Lignocerinska kislina (C24:0): < 0,2
Steroli
Holesterol: < 0,5
Brassicasterol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmasterol: > 93,0
Delta 7-Stigmastenol: < 0,5
RANG METOD TESTIRANJA
Specifična teža pri 25° NGD: 18 0909-0,920
Indeks loma pri 25° NGD: 31 1,467-1,471
Jodov indeks (Wijs) NGD: 32 78-90
Saponifikacijski indeks (v natrijevem oleatu – mg/kg) NGD: 8 10 max.
Kislost (v oleinski kislini %) NGD: 10 0,5 max.